Burgemeester én oppositieraadslid wandelen broederlijk samen voor Broederlijk Delen

Op 2 februari 2024, over deze onderwerpen: Ontwikkelingssamenwerking
Wim Mommaers

Leden van meerderheid en oppositie in Buggenhout zijn het voor één keer eens: ze steunen beiden Broederlijk Delen. Voor oppositiepartij N-VA laat Wim Mommaers zich sponsoren tijdens de wandel- en fietsdag van de hulporganisatie, voor de meerderheid neemt burgemeester Geert Hermans (CD&V) de honneurs waar.

Broederlijk Delen vroeg de gemeenteraadsleden in Buggenhout of ze wilden meedoen aan de wandel- en fietsdag op 27 april, om geld in het laatje te brengen voor de organisatie. Sportjournalist Ruben Van Gucht lanceerde eerder al een oproep daarvoor.

“Dwars door de boerenbuiten is de naam van dit evenement dat dit jaar start vanuit Bornem”, zegt Frank Vermeulen van Steungroep Broederlijk Delen Buggenhout. “Iedereen kiest een afstand die bij hem of haar past en onderweg wordt gestopt bij boeren die het anders doen. Een lekkere maaltijd met muzikale omlijsting sluit de dag af.”

Praten over toekomstige coalitie

De politici zamelen sponsorgeld in en er was de jaarlijkse verkoop van rijstpapjes. “De grote verkoop vindt plaats op de jaarlijkse plantenmarkt in Opdorp, op zondag 24 maart, en daar ga ik helpen”, zegt oppositieraadslid Wim Mommaers (N-VA).

“Ik ben een stapper en doe elk jaar mee aan meerdere wandelingen. Enkele jaren geleden heb ik ook gestapt voor Broederlijk Delen en nu opnieuw. Of ik samen met de burgemeester de 40 kilometer zal stappen, weet ik niet. Over een toekomstige coalitie praten is dan nog niet nodig, de verkiezingen zijn er pas in oktober.”

Sportieve doelen op Facebook

Veel voorbereiden op de tocht hoeft niet, ook burgemeester Geert Hermans (CD&V) is altijd fit. “Ik wandel heel graag en fietsen doe ik ook veel”, zegt hij. “Zo zet ik me elk jaar in voor de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker, ik doe dit jaar ook mee aan de Avalon Bike Tour en stap de Dodentocht en de Vastenvoettocht. En nu dus ook Dwars door de boerenbuiten voor Broederlijk Delen. Mijn sportieve doelen zette ik onlangs op mijn Facebookpagina. Ik wil wel afspreken met Wim Mommaers voor een babbeltje, want 40 kilometer stappen is niet min.”

Dwars door de boerenbuiten wordt door Broederlijk Delen georganiseerd om partners in Afrika, Latijns-Amerika, Israël en Palestina te steunen. “Zij strijden samen met en voor de lokale gemeenschappen voor de ontwikkeling van duurzame landbouw”, zegt Frank Vermeulen.

Iedereen kan deelnemen aan de wandel- of fietstocht, dat kost 30 euro. Info: www.broederlijkdelen.be

Nieuwsblad - Stef Van Overstraeten - 2/3/2023

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is