De waarheid over status project Oude Briel

Op 7 juli 2016, over deze onderwerpen: Lokale economie, Mobiliteit
Foto Briel, de Schelde

"Minister Weyts (N-VA) is akkoord met een onderzoek naar de manier waarop de aansluiting op de N41 het beste gebeurt in kader van het project “Oude Briel”.   
Aangezien er evenwel nog een aantal onduidelijkheden zijn, waaronder de mobiliteitscontext, de sociale begeleiding van de bewoners en de financiering door de Vlaamse partners, heeft de minister de koepelovereenkomst en de daaraan gekoppelde engagementsverklaring nog niet getekend.
Om een beter zicht te krijgen op deze mobiliteitsproblematiek vraagt de minister om te bekijken of  de aansluiting kan ofwel via de hoofdweg door Hoogveld ofwel rechtstreeks op de N41. (zie bijgevoegde kaart)
In december 2014 was het mobiliteitseffectenrapport (Mober) aangaande Oude Briel afgewerkt. Enkele maanden later besliste de provincie om ook de Alvat-site toe te voegen aan het project. Hoe de mobiliteitsafhandeling van de Alvat-site dient te gebeuren is nog niet duidelijk, evenmin over wat de impact is op het Mober. Hierover had de minister graag enige opheldering gehad. 
De minister benadrukt dat hij zich niet verder engageert dan de twee bovenstaande onderzoeken.   
Volgens de minister is het logistiek vervoer via het water een cruciaal element om te komen tot een betere mobiliteit in Vlaanderen.   
Onduidelijkheden leiden evenwel tot onzekerheden en dat wil de minister vermijden."

Wim Mommaers
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is