Gemeente overweegt inrichting sportterrein voor racketsporten aan De Pit

Op 19 juli 2023, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Sport

Het gemeentebestuur van Buggenhout overweegt de inrichting van een sportterrein voor racketsporten op de sportcampus van De Pit. Dat bleek tijdens de voorbije gemeenteraad nadat oppositieraadslid Sylva Bogaerts (N-VA) hier vragen over stelde.

Bogaerts had in een verslag van het schepencollege gelezen dat dit overweegt om een huidig voetbalterrein op de site van De Pit een herbestemming te geven voor racketsporten. Die wilde weten om welk van de twee beschikbare terreinen het precies ging. “Want onze Buggenhoutse succesvolle lacrossevereniging maakt gebruik van één van de terreinen en die moeten hun sport toch kunnen blijven beoefenen” zei Bogaerts. “Het is ook best om perspectief te behouden voor voetbal.”

Volgens schepen van Sport Geert Mannaert (CD&V) is geen ongerustheid nodig. “Het terrein dat we voor ogen hebben is niet dat van lacrosse, maar het andere”, zegt hij. “Dat van lacrosse blijft in eigen beheer voor deze sport, voetbal en gebruik van scholen. Maar voor het andere onderzoeken we een samenwerking met de privé. Om te bekijken wat mogelijk is, werken we samen met intercommunale DDS. Alle pistes liggen open, van indoor padel, over tennis tot zelfs pickleball.”

Dat laatste stemt oppositieraadslid Anny Crick (VB) hoopvol. Zij wierp, in het kader van het dossier om padel in te richten op de sportcampus van De Pit , meermaals het voorstel op om de padel zo te laten wegens te veel overlast voor buurtbewoners en in de plaats te gaan voor pickleball. Toen het padeldossier werd afgevoerd, drong ze daar nogmaals op aan. Pickleball is een mengeling van tennis, pingpong en badminton. “Op dit moment is dat de snelst groeiende sport in Amerika en ook bij ons is een hype hiervan in de maak”, zegt Crick. “Het is beter daarop in te zetten in plaats van padelterreinen, want die hype is ondertussen op zijn retour. We zijn dus heel blij met de vooruitzichten die schepen Mannaert biedt.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is