Mobiliteitsstudie voor Opstal: “Eenrichtingslus en extra parkeerplaatsen op tafel”

Op 4 april 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Het gemeentebestuur van Buggenhout zal een mobiliteitsstudie rond het verkeer in Opstal laten opmaken. Dat moet suggesties opleveren voor een eenrichtingslus en de parkeerproblematiek.

De gemeenteraad keurde de aanstelling van een studiebureau goed om de mobiliteitsstudie uit te voeren. Die zal onder andere de schoolomgevingen, de kruispunten van Ravenstraat met Broekstraat en van Meir met Krapstraat, mogelijk eenrichtingsverkeer en creëren van meer parkeerplaats bekijken. “Door de heraanleg van het kerkplein verdwijnt daar wat parkeerplaats, maar met een eenrichtingslus zouden we in de buurt extra plaatsen als alternatief kunnen creëren”, zegt schepen van mobiliteit Pierre Claeys (CD&V). “We willen ook veiligere verkeerssituaties.”

De oppositie heeft bedenkingen bij het initiatief. “Dit zal vooral weer heel veel geld kosten aan een studiebureau en lang duren, voor iets waarvan we niet eens zeker zijn dat het een degelijk resultaat zal opleveren”, meent N-VA-raadslid Wim Mommaers. Volgens VB-raadslid Joris Verhaegen is het “een truc om de verkeersaanpak van Opstal over 2025 te tillen”. “En dus blijven broodnodige ingrepen aan kruispunten uit”, zegt hij.

Volgens Claeys zijn er evenwel redenen genoeg om een studiebureau aan te stellen. “Ons eigen personeel kan een opdracht als dit er niet bij nemen, daar hebben ze de tijd niet voor”, zegt hij. “Bovendien moeten er verkeerstellingen gebeuren en die kunnen alleen door een gespecialiseerde firma uitgevoerd worden.”

Bron: HLN Nele Dooms 04-04-23

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is