Na weigering vergunning valt verdict: geen padelterreinen aan De Pit

Op 28 november 2022, over deze onderwerpen: Sport
Padel Buggenhout

Er komen geen padelterreinen op de sportsite De Pit in Buggenhout. Het project is afgevoerd. Dat heeft schepen van sport Geert Mannaert (CD&V) tijdens de jongste gemeenteraad gezegd nadat oppositieraadslid Wim Mommaers (N-VA) vroeg om een stand van zaken.

Buggenhout had eigenlijk al sinds de zomer van 2021 over vier padelterreinen op de sportsite De Pit, aan de Platteput, moeten beschikken. Maar het dossier kende heel wat moeilijkheden. Het gemeentebestuur had een concessie open geschreven voor de uitbouw en beheer van de padelterreinen op het vroegere beachvolleyveld die al een tijd niet meer gebruikt wordt. Omdat een bouwvergunning nodig bleek, raakte het project niet tegen de zomer 2021 klaar.

Het voorbije jaar liep een procedure om een verguning te bekomen. Genadeklap voor het project blijk nu de beslissing van het provinciebestuur om de vergunning te weigeren. Het gemeentebestuur had die aanvankelijk wel toegekend, maar een buur van de sportsite ging in beroep. En die haalde zijn gelijk bij de provincie. De deputatie oordeelde immers dat de geluidsstudie “onzorgvuldig uitgevoerd” werd, waardoor “onvoldoende onderzocht werd of omwonenden al dan niet geluidsoverlast van de padelterreinen zouden hebben.”

N-VA-raadslid Wim Mommaers wilde tijdens de jongste gemeenteraad weten hoe het nu verder zou moeten met het project. “Want ondertussen sleept dit nu toch al lang aan”, concludeerde hij. “Er is dus de vraag of er wel nog padelterreinen zullen komen in onze gemeente.”

Schepen Mannaert was kort en bondig in zijn antwoord: “Het project is afgevoerd”, klonk het. “We zouden tegen de weigering van de vergunning in beroep kunnen gaan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, maar de uitkomst daarvan is onzeker. En voor de privé-investeerder die de padelterreinen zou realiseren, is de goesting over. Die stopt ermee. Dan gaan wij ook de procedure voor een vergunning niet voortzetten.”

Bron HLN  - Nele Dooms 25-11-22, 10:27

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is