Buitenschoolse opvang verhuist dan toch niet naar oud schoolgebouw, Boekenschuur is mogelijk alternatief.

Op 3 januari 2023, over deze onderwerpen: Cultuur, Jeugd
Bibliotheek

OPSTAL - De buitenschoolse opvang in Opstal komt mogelijk in de Boekenschuur op de Patattenmolensite. Dat vertelde schepen Nadine Sertijn (CD&V) op de gemeenteraad.

Gemeenteraadslid voor N-VA Wim Mommaers peilde op de gemeenteraad naar de stand van zaken in het dossier rond de buitenschoolse opvang in Opstal. “Er werd nog geen keuze bekendgemaakt, maar wel is geweten dat er geen nieuwbouw komt. Daarom wil ik weten waar de IBO dan wel komt en waarom”, zegt hij.

Oud schoolgebouw

“Ik beloof dat er een nieuwe opvang komt in Opstal”, zegt schepen Nadine Sertijn (CD&V). “We hebben heel veel pistes bewandeld en onderzocht om er een mooi project te maken. Mijn eerste idee was om het oude schoolgebouw, de Kiekeboe van vroeger, af te breken en er een nieuwbouw neer te zetten. Stedenbouwkundig was dat perfect haalbaar, maar de ruimte waar we zouden op bouwen was klein. En dat betekende inboeten aan speelruimte.”

“Ook over een weide in de buurt is onderhandeld met de eigenaar. Er is een voorstel tot aankoop geweest, maar die persoon zag het uiteindelijk niet zitten. Daarna kwam hij zelf met een voorstel om ook de boerderij die hij bezit erbij te kopen. En daar is op geboden, maar hij vond de prijs te laag en haakte af. Het kon een mooi project opleveren met een doorgang voor de school, een uitbreiding voor de zorginstelling in de buurt en een nieuwe IBO.”

De laatste mogelijkheid in de buurt, met de Boekenschuur op de Patattenmolensite in de Krapstraat, wordt nu onderzocht. “We zijn gestrand op de Boekenschuur, de bibliotheek”, zegt de schepen. “We praten erover in het schepencollege, maar zijn er nog niet voor honderd procent uit. We gaan na hoeveel bezoekers er nog naar de bib komen en of we er een andere locatie voor zoeken. Ook of het eventueel mogelijk is om er nog een stukje bij te bouwen, zodat de boeken in een kleiner stuk kunnen ondergebracht worden. Er is in elk geval speelruimte genoeg, het gebouw is groot en dicht bij de school gelegen.” Nog deze maand wordt de knoop doorgehakt door het schepencollege.

Het Nieuwsblad 3/1/2023 © svov

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is