Ledenuitstap naar het Vlaams Parlement en de Marollen

Op 8 oktober 2016, over deze onderwerpen: Cultuur, Feestelijkheden

Ledendag in Brussel

Op zaterdag 8 oktober bracht N-VA Buggenhout een bezoek aan Brussel, het hart van de democratie: het Vlaams Parlement. In de namiddag trok de groep (leden en niet-leden) naar het hart van onze hoofdstad, de Marollenwijk. 

Om 9 u. vertrokken we met de bovenste beste chauffeur Adolf met de bus aan Buggenhout station. In Brussel wachtte Marius Meremans  ons op. Het Vlaams parlementslid was onze gids in het Vlaams Parlement.

Kristine:  Het Vlaams parlement was opvallend ondergedompeld in heel wat 'eigen' kunst; we hebben een enthousiaste rondleiding gekregen van Marius...

Jonas: “Dagelijks raas ik door het Vlaams Parlement. Tijdens de ledenuitstap was het de eerste keer dat ook ik even kon stilstaan bij het prachtige gebouw en de vele kunst die er in het Vlaams Parlement te zien is. Bedankt aan iedereen die mee geweest is op deze uitstap en mij gewezen heeft op de bijzonderheden van deze werkplek. Het Vlaams Parlement ziet er voor mij na deze uitstap een stukje mooier uit.”

Om 12 u. werd er geluncht in het restaurant van het Vlaams parlement.

In de namiddag leidde niemand minder dan onze eigen en alom gekende gids Freddie Boeykens ons door de plaats waar het echte hart van Brussel klopt : de Marollenwijk.

Freddie loodste ons al snel naar een echte Marolse kroeg waar we in het zonnetje genoten van een fris drankje of in het café mee konden zingen met de Vlomse Lieë.
Om 18 u. namen we een avondmaaltijd in een typisch Brussels restaurant waarna we rond 21 u. weer huiswaarts trokken via de toeristische route. 

Kristine: Het was een fijne kennismaking en gemoedelijke sfeer onder alle (niet-)leden, 
een schitterende gids die een aardig woordje 'Brussels' op de tong had, hij animeerde ons met leuke anekdotes, Brusselse gedichten  en sappige verhalen...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is