Meer duurzame coating voor zebrapaden aan kruispunt Kerkstraat

Op 1 april 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken
Zebrapad

De zebrapaden aan het kruispunt van de Kerkstraat met de Spoorwegstraat en de Stationsstraat zal voortaan in een meer duurzame coating aangebracht worden. Dat bleek tijdens de jongste gemeenteraad toen N-VA-raadslid Tamara Bogaerts de slechte staat van deze zebrapaden onder de loep nam.

De zebrapaden aan de Kerkstraat, Stationsstraat en Spoorwegstraat zijn één van de belangrijkste oversteekplaatsen in het dorpscentrum van Buggenhout. “Maar de toestand ervan laat al meer dan tien jaar te wensen over”, zegt Bogaerts. “Het is doorgaans amper zichtbaar door een weggesleten verflaag. En dat leidt tot risicovolle situaties op één van de drukste punten van Buggenhout.”

Op de klinkers in deze omgeving slijt de verf van de zebrapaden blijkbaar sneller af. Eerder stelde het gemeentebestuur al om de klinkers te vervangen door gekleurde exemplaren om het zebrapad aan te duiden, maar die investering pas te doen bij de toekomstige heraanleg van de Kerkstraat. In afwachting zouden de zebrapaden twee keer per jaar herschilderd worden. “Maar de heraanleg van de Kerkstraat is wel uitgesteld naar 2027", zegt Bogaerts. “Dan moet er in afwachting toch een extra inspanning gebeuren. In februari was er weer bijna geen verf te bespeuren en vorig jaar was het ook al half maart vooraleer het zebrapad opnieuw geverfd werd”.

Burgemeester Geert Hermans (CD&V) heeft een oplossing uitgewerkt. “De verffirma was net voor de winter langsgeweest en is nu net weer gestart met een nieuwe verfronde”, zegt hij. “Omdat de verf inderdaad te snel afslijt, heb ik nu opdracht gegeven om de zebrapaden aan dit kruispunt met een ander materiaal aan te pakken dat langer blijft. Er zal vanaf nu voor deze plek een meer duurzame coating gebruikt worden.”

HLN Nele Dooms 01-04-23

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is