N-VA wil buurtparking in de Molenstraat

Op 15 mei 2023, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit

Ward Vranken, oppositielid voor N-VA, betreurt dat het gemeentebestuur van Buggenhout de woning te Molenstraat 54 openbaar zal verkopen. Volgens Vranken de domste beslissing van het jaar tot nog toe. “Het mobiliteitsbeleid in Opstal zal er door de verkoop niet op verbeteren. Een gemiste kans om de parkeerdruk en fietsveiligheid in de Molenstraat te verbeteren.”, aldus Vranken.

Tot op heden is het OCMW van Buggenhout eigenaar van een woning met aanhorigheden te Molenstraat 54. Daar zal binnenkort verandering komen want in de gemeenteraad van (27) april 2023 werd de verkoop van het woonhuis te Molenstraat 54 geagendeerd.

De meerderheidspartij CD&V wil de woning openbaar verkopen voor minimaal de schattingsprijs van 220.000 euro. Oppositiepartij N-VA verzet zich tegen deze openbare verkoop.

“Dat een verbouwing geen ideale piste is, kan N-VA begrijpen maar verkopen kan je maar één keer. Wie laatst nog door de Molenstraat reed, zal zeker gemerkt hebben dat de parkeerdruk er enorm hoog is. Door de verkoop zal, na ontwikkeling van het terrein, de parkeerdruk nog verhogen.”

Alternatieve invulling

In haar pleidooi tegen de verkoop stelde N-VA verschillende alternatieve invullingen voor. Zo zou er naast de reeds aanwezige bushalte idealiter plaats voorbehouden kunnen worden voor deelmobiliteit (deelfietsen, autodelen). Ook elektrische laadinfrastructuur kan er een plaats krijgen gelet op de ambitie om 83 laadpalen te hebben in Buggenhout tegen 2024. Tot slot zou een buurtparking of een vergroend buurtpark wel mooi staan in een straat met vele rijwoningen.

“Dat de alternatieven die N-VA voorstelt niet onderzocht worden is wraakroepend. Dit is de domste beslissing van het jaar, tot nog toe. Bovendien vloekt de verkoop met het verkiezingsprogramma van CD&V waarin duidelijk nog plaats was voor randparkings.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is