Nieuwe ontsluitingsweg De Pit niet meer voor deze legislatuur

Op 19 september 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Onderwijs
20230919_ontsluitingsweg_de_pit.jpg

Oppositiepartij N-VA wil een veilige tweede ontsluiting van de site De Pit zien door de aanleg van een nieuwe weg. Het gemeentebestuur wil die ook realiseren, maar er dient eerst nog een grondruil te gebeuren tussen de drie onderwijsnetten die er actief zijn.

“Door de aanwezigheid van verschillende scholen en de gemeentelijke sportinfrastructuur komen hier dagelijks velefi etsers en voetgangers samen, maar ook veel autoverkeer en schoolbussen”, zegt Wim Mommaers (N-VA). “Eenverkeersveilige oplossing dringt zich dan ook op. In de vorige legislatuur werden door de gemeente onder impuls vanhuidig burgemeester Geert Hermans reeds gronden aangekocht voor een ontsluiting richting Kruisbaan, maar deze pistewerd door het huidige gemeentebestuur afgevoerd. Een jaar geleden werd in de gemeenteraad nog gesproken over eenmasterplan voor de sites Klaverveld en de Pit.”

Bij N-VA herinnerden ze meerderheidspartij CD&V eraan dat in 2018 een oplossing beloofd werd. “Intussen zijn we vijf jaar verder, maar is er van een oplossing nog geen sprake. We vrezen nu dat door verdere ontwikkeling in de buurt van de site een goede bijkomende ontsluiting richting Vierhuizen stilaan onmogelijk wordt en vragen meer opheldering.”
Die geeft burgemeester Geert Hermans (CD&V). “Verkeersveiligheid is het belangrijkste aspect”, zegt hij. “Er zijnverschillende scenario’s mogelijk, zoals een verbreding van Platteput. Daar kan nog een fietspad bij. Maar een nieuwe ontsluitingsweg achter de gronden van Richtpunt en de GO!-school, dat is waar we willen voor gaan. We onderzoeken of het autoverkeer er kan gescheiden worden van de andere weggebruikers. De onderhandelingen tussen de drie schoolnetten zijn volop aan de gang, want er zullen gronden moeten geruild worden. Deze legislatuur zal die weg nietmeer gerealiseerd worden, wel hopen we de langetermijnvisie vast te leggen in 2024.”

Nieuwsblad 19/9/2023 SVOS

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is