Ovam koopt Buggenhoutse Alvat-site

Op 2 januari 2020

OVAM koopt Buggenhoutse Alvat-site

 

Op 4 december 2019 kocht de Openbare Vlaams Afvalstoffenmaatschappij, beter gekend als OVAM, de Buggenhoutse Alvat-site. Door de aankoop komt er een einde aan het onduidelijke eigendomsstatuut en zal de sanering van één van de meest vervuilde sites van Vlaanderen een doorstart maken.

Sinds het faillissement van Alvat in 1995 liggen de terreinen er verlaten bij. De curator zocht jarenlang naar geïnteresseerden voor een herontwikkeling maar vond deze niet. Sinds de curator de handdoek in de ring gooide was niet duidelijk wie eigenaar was van de Alvat-site. Met de aankoop door OVAM wordt meer duidelijkheid gecreëerd en zal het saneringsproces een nieuwe versnelling aanvatten.

OVAM wil graag de grootste onveiligheden zo snel mogelijk wegwerken. Hiervoor zal ze de gebouwen en bovengrondse constructies laten slopen. Daarnaast zal een nieuw beschrijvend bodemonderzoek in kaart brengen waar de grootste vervuiling zich momenteel situeert. Pas in een volgende fase zal de sanering en herontwikkeling kunnen plaatsvinden.

Gemeenteraadslid, Ward Vranken (N-VA), is ook verheugd met het nieuws.

“Dat met de aankoop door OVAM de gebouwen, asbestdaken en de symbolische schouw zullen worden gesloopt is uiteraard toe te juichen. Bovendien is nu ook zeker dat OVAM instaat voor het afsluiten van het terrein, iets waar al maanden onduidelijkheid over was. Het uiteindelijke doel om op de site een duurzame KMO-zone te realiseren komt weer een stapje dichterbij.” – zegt Ward Vranken

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is