Kopstukkendebat met Wim Mommaers

Op 25 september 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2024
groepsfoto_kopstukkendebat.

Tijdens het kopstukkendebat van de lokale perskring heeft onze lijsttrekker, Wim Mommaers, duidelijk gemaakt wat voor N-VA de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen is. N-VA wil in Buggenhout opnieuw mee besturen. Om de gemeente opnieuw te laten bruisen is er nood aan extra investeringen in mensen en in gebouwen.

 

Enkele tussenkomsten:

Met N-VA willen we politiekers die beslissingen durven nemen en hun verantwoordelijkheid niet van zich af schuiven. Echter kan een onderdeel van de begroting worden ingevuld door suggesties van onze burgers, verenigingen of ondernemingen. Het zogenaamde burgerbudget moet uiteindelijk wel een jury en de gemeenteraad nog passeren.

Een gemeentelijke fusie is momenteel niet nodig maar het debat over de bestuurskracht van Buggenhout moeten we wel aangaan. Laat ons eerst het provinciale bestuursniveau schrappen op korte termijn en federale niveau volledig ontmantelen op middellange termijn.

25% van het vrachtverkeer is doorgaan verkeer. We moeten afspraken maken met de buurtgemeenten en het doorgaand vrachtverkeer afleiden naar de N41, N17 en A12.

De huisvesting van onze politiemensen is ondermaats en dus is een nieuwe politiekazerne noodzakelijk. N-VA wil die liever dichter bij Buggenhout bouwen en ook de wijkpost Buggenhout optimaal openen.

Met N-VA komen er geen belastingsverhogingen omdat er budgettaire marge is om opnieuw te investeren in projecten en niet in de pure schuldafbouw. Voor nieuwbouwprojecten zoals een gemeentelijk zwembad of een woonzorgcentrum kunnen ook private middelen worden aangewend.

Onze fractie merkt op dat de traditionele tentfuiven amper winstgevend geworden zijn. Het gemeentebestuur kan kosten voor de tenten of de inzet van security gerust een stuk bijpassen om de fuifcultuur te beschermen.

Er is een veiligheidsprobleem in de wijk Pennekens en dat komt omdat onze eigen inwoners te lang op de wachtlijst moesten staan en afhaakten om er te wonen. Het publiek dat nadien de wachtlijsten heeft gevuld, zorgt voor een bundeling van hulpvragen en jammer genoeg ook overlastbezorgers. Voor N-VA wordt er primair gekeken naar nieuwe bescheiden woningen eerder dan extra sociale woningen.

Verschillende kerken kunnen zeker extra nevenbestemmingen krijgen, maar de gelovigen moeten er nog steeds de eucharistie of gebedsdienst kunnen volgen.

Door het gebrek aan KMO-ruimte verdwenen reeds heel wat Buggenhoutse bedrijven naar naburige bedrijventerreinen. Met N-VA willen we de ALVAT-site invullen als een duurzaam bedrijventerrein met bedrijfswoningen, gemeenschappelijke functies en groenzones.

Om Buggenhout weer te laten bruisen, wil N-VA de Pit-site volledig uitbouwen als onderwijs -en vrijetijdscluster. Een nieuw zwembad, een extra kunstgrasveld, een jeugdhuis, een beter ontsluiting voor de site en zelf plannen voor een nieuwe gemeenteschool zullen wij op de onderhandelingstafel leggen als we die kans krijgen.

Voor N-VA is een 4de bouwlaag in de woonkernen bespreekbaar om het woonaanbod voldoende hoog te houden. Het vergunningenbeleid moet vooral rekening houden met een kwalitatieve woonentiteit met voldoende vloeroppervlakte.

Het aantal zomerse donderdagen gaat met N-VA opnieuw van 5 naar 7. Voor het 900 jarig bestaan wordt er samengewerkt met de verenigingen, de handelaars en de burgers zodat het feestjaar niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Momenteel is er nog geen werkgroep opgestart en lijkt het een mager feestjaar te worden. 

 

Meer info over het verkiezingsprogramma van N-VA Buggenhout: https://buggenhout.n-va.be/verkiezingen/programma 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is