Programma N-VA Buggenhout

N-VA Buggenhout heeft zes jaar hard gewerkt aan een betere gemeente. Onze mandatarissen hebben in die tijd heel wat kunnen verwezenlijken: er kwam een flink gedaalde schuldenlast, een nieuw mobiliteitsplan met prioriteit voor de zwakke weggebruiker, een zelfstandige basisschool in Opdorp, een nieuwe gemeentelijke website en er werden weer heel wat trage wegen heropend. Daarnaast kwamen er lockers aan De Pit voor buitensporters, werd jeugdhuis Bobo uitgebreid, ijverden we voor de afbouw van de drijfkrachtbelasting voor grote bedrijven en kwamen er beveiligingscamera's aan site De Pit, om er maar enkele te noemen.

En onze aanpak werkt. Uit onze burgerbevraging blijkt dat onze inwoners graag in Buggenhout, Opstal, Opdorp en Briel wonen.

Maar het werk is nog niet af. Zo gaf u aan dat er nog meer aandacht nodig is voor onder meer fietspaden en voetpaden, een nieuwe stationsomgeving, het groene karakter van onze gemeente en bloeiende handelskernen. Na de besparingsoperatie van de voorbije legislatuur is er nu opnieuw ruimte om verantwoord te investeren.

Met trots stellen wij u dan ook ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 voor. Hierin vindt u concrete ideeën en voorstellen voor de volgende jaren.

Een proper en groen Buggenhout

Foto van ons bos

Buggenhout beschikt over heel wat groen; trage wegen, wegbermen, speelpleinen en parken. In de eerste plaats wil ik als groenliefhebber ervoor zorgen dat het huidige groen onderhouden wordt, onze straten proper blijven en we de nodige aandacht blijven hebben voor ons bos. Alison Dupré

Sluikstorten kunnen we niet tolereren. De pakkans moet verhoogd worden door gerichte controles en de boetes hiervoor trekken we op.

Glasbollen willen we stelselmatig ondergronds plaatsen om zwerfvuil errond te vermijden.

We vragen aan de afvalintercommunale om te werken met een ruimere selectieve ophaling dan wettelijk verplicht: GFT, plastic, PMD+ (voor plastic verpakkingen).

We breiden Buggenhoutbos uit, met onder andere een geboortebos dat we jaarlijks aanplanten.

Duurzame gemeente

Foto van elektrische laadpaal aan De Pit

Als polderwachter sta ik dagelijks met beide voeten in het mooie groen van onze regio. Om onze toekomstige generaties ook te laten genieten van onze bosgemeente moeten we daarom inzetten op duurzame maatregelen. Ward Vranken

N-VA wil een gemeentelijk klimaatplan met een reductie van 40% op het vlak van CO2 in de gemeente tegen 2030.
We kiezen voor slimme en duurzame verlichting in onze gemeente.

We ijveren voor een elektrisch laadpunt voor fietsen en auto’s in elke deelgemeente.

We laten het niet toe dat er nog gebouwd wordt in overstromingsgebieden.
In zones waar wateroverlast zich vaker voordoet, voorzien we subsidiemogelijkheden voor het plaatsen van regenwaterputten en zuiveringsinstallaties.

Er wordt een groepsaankoop georganiseerd om een asbestvrije gemeente te worden.

Een veilig en vlot verkeer

Wim Mommaers voor een nieuwe trage weg die de Begijnenweg moet doortrekken in de toekomst

Als fervente fietser vind ik het belangrijk dat de zwakke weggebruiker degelijk en voldoende fietspaden krijgt. We moeten zoveel mogelijk veilige verbindingsroutes creëren. Uiteraard nemen we ook extra maatregelen die de vlotte doorstroming van alle verkeersstromen bevordert. Kristine De Saeger

Dorpskernen worden afgebakend met poorteffecten waardoor we de snelheid afremmen.
Ook digitale snelheidsborden kunnen hierbij helpen.
Met deze poorteffecten gaan we ook zoveel mogelijk sluipverkeer tegen.
Daarnaast kiezen we voor enkelrichtingslussen om zo de verkeersdoorstroming te bevorderen en meer ruimte te bieden aan andere weggebruikers.

We zetten zoveel mogelijk in op fietspaden gescheiden van het autoverkeer, zoals een fietssnelweg langs de spoorlijn. Waar die niet mogelijk zijn, voorzien we fietssuggestiestroken.

We werken aan een parkeerplan rekening houdend met de parkeerbehoeften van de bewoners, de doorstroming
van het verkeer en de veiligheid van de zwakke weggebruikers. Buurtparkings kunnen een goed alternatief zijn voor parkeren op de straat.

We streven naar een verkeersluwe schoolomgeving en maken schoolbereikbaarheidskaarten met de veiligste routes. We gaan in overleg met de buurgemeenten om
een haalbare route voor het vrachtverkeer in de regio uit te werken. Op die manier willen we onnodig zwaar verkeer in ons centrum vermijden.

Ook het openbaar vervoer mogen we niet uit het oog verliezen.
Om onze drukke wegen te ontlasten, zetten we volop in op de heropening van de spoorlijn Dendermonde-Puurs.

Dierenwelzijn

Carine Minnoye met haar hond op wandel

Als dierenliefhebster is N-VA een evidente keuze. Met dierenwelzijn als specifieke bevoegdheid binnen het schepencollege zetten we dit thema eindelijk op de politieke agenda. Buggenhout verdient zijn eigen beleid op vlak van dierenwelzijn, daar ga ik dan ook voor. Liesa Van Eeckhoorn

Dierenverwaarlozing en dierenmishandeling moeten opgenomen worden in het politiereglement en overtredingen moeten streng bestraft worden.

We onderzoeken de mogelijkheid om een hondenweide te realiseren, bijvoorbeeld aan de ingang van het bos.
Daarnaast willen we de mogelijkheid voorzien tot het plaatsen van hondentoiletten in het bos.

Werken aan openbaar domein

Nieuwe parking achter de kerk

Heel wat grote Buggenhoutse infrastructuurwerken kosten veel geld maar mogen niet uitgesteld worden. In overleg met de burger wil ik, als fietsende
schepen, meer infrastructuurwerken realiseren zodat we samen Buggenhout weer een beetje mooier kunnen maken.
Jan Jacobs

De stationsomgeving moeten we aantrekkelijk maken door over de plannen en afspraken opnieuw te onderhandelen met Infrabel en NMBS.

De scheiding van regenwater en rioleringswater trekken we op tot 90% in 2025 en 100% in 2030.
Opportuniteiten zoals park Hartje Buggenhout moeten we aangrijpen om de gemeente mooier te maken.

Het huidige investeringsritme voor voetpaden en fietspaden willen we verdubbelen. Dringende vernieuwingswerken aan het wegdek stellen we niet uit.

We voorzien een groter budget voor energiebesparende acties aan gemeentelijke gebouwen.
 

Goed wonen in Buggenhout

Jonge N-VA bestuursleden die verbouwden en er nog mee bezig zijn

Als geëngageerde plusmama wil ik dat het goed wonen is in Buggenhout, met energiezuinige woningen en een woonaanbod op maat. Buggenhout is een mooie landelijke gemeente, dat moeten we ook zo houden. Tamara Bogaerts

Er moet aandacht zijn voor verschillende woonvormen: gezinswoningen, woningen voor alleenstaanden, sociale woningen, …

De woondichtheid in de centra wordt verhoogd in plaats van nieuwe woonuitbreidingsgebieden aan te snijden.
We bieden begeleiding voor het renoveren van oudere woningen. We bieden renovatiesubsidies aan voor dakisolatie, gevelrenovatie en promoten de Vlaamse burenpremie.

We willen de omgeving aangenaam maken om te wonen door open ruimte te bewaren, speelpleinen in te richten, groene plekjes te voorzien en meer trage wegen in gebruik te nemen…

Cultuur voor iedereen

Els Cools, Jan Jacobs en zijn moeder tijdens de expositie van Els

N-VA heeft het Buggenhouts cultuurbeleid op de kaart gezet en dat wil ik als cultuurliefhebster ook beschermen. Het aanbod om gratis te exposeren in het gemeentehuis vind ik een geweldig initiatief, dat ik zelf reeds heb aangegrepen. Onze doelstelling is duidelijk: elke inwoner moet aan cultuur kunnen doen, actief of ervan genietend. Els Cools

We vervangen de vrijetijdspas door de Uitpas zodat kansarme gezinnen meer kortingsmogelijkheden voor vrijetijdsbesteding aangeboden krijgen.
We bouwen een algemene vrijwilligerscentrale uit waar je terecht kan met vragen. Dit vullen we aan met een dankfeest voor alle vrijwilligers.

De bibliotheek moet hét laagdrempelige centrum voor cultuurbeleid vormen in samenwerking met cultuur, het verenigingsleven, scholen en de academie.

Het cultureel scholenaanbod wordt samengesteld op basis van een wisselwerking tussen het gemeenschapscentrum en de leerkrachten.De Buggenhoutenaar moet kunnen blijven genieten van optredens van topartiesten via ons cultuuraanbod.
De binnenkoer van de Patattenmolen krijgt een overkapping zodat er meer activiteiten in openlucht kunnen plaatsvinden.

Doorstroming van studenten op onze academie voor muziek, woord en dans naar het Buggenhouts verenigingsleven willen we extra stimuleren.

De schools als centrum vol leerkansen

Kinderen met gele ballonnen

Als onderwijsexpert voor N-VA geef ik dagelijks vorm aan de toekomst van het Vlaamse onderwijs. Ook in Buggenhout gaan we voor topkwaliteit. We maken werk van een laagdrempelige buurtschool die vlot en veilig bereikbaar is voor ieder kind. Dirk Mortier

Binnen onze scholen willen we jongeren doen proeven van cultuur en vrijetijdsparticipatie, schoolondersteunend gedrag bij ouders bevorderen en integratie van ouders en kinderen stimuleren.
Schoolinfrastructuur moet efficiënt gebruikt worden. Ook na schooltijd moet infrastructuur opengesteld kunnen worden.

N-VA wil de scholen ook actief betrekken bij het realiseren van een verkeersveilige schoolomgeving. Voor het spijbelactieplan is samenwerking met de lokale politie vereist.

Sport voor allen

Jean-Pierre Willems loopt de Avaloop

Als voorzitter van zwemclub Krokkebaas en voetbalmama wil ik voorzien in een optimale ondersteuning voor alle Buggenhoutse sportclubs. Daarnaast creëren we de nodige bewegingsruimte voor de vele lopers, fietsers en wandelaars die onze gemeente rijk is. Sylva Bogaerts

De Buggenhoutse sportclubs promoten we extra via de scholen, website en het informatieblad. In het subsidiebeleid voor deze sportclubs focussen we op jeugdopleiding en jeugdwerking.

We onderzoeken de vraag naar nieuwe sportinfrastructuur zoals tennis. Naast de bestaande wandel- en fietspaden in de bosomgeving willen we nieuwe bewegingsmogelijkheden realiseren zoals een fit-o-meter of een blotevoetenpad.

We centraliseren de sportinfrastructuur per deelgemeente.

Schoolgebouwen staan vaak leeg na de schooluren en in schoolvakanties. Met de aanduiding van sleuteldragers laten we sportclubs toe in sporthallen en op speelplaatsen.
Er is nood aan doelgerichte activiteiten voor mensen met een beperking, zoals een G-sportdag.

Jeugd ruimte en kansen geven

Jeugdhuis Bobo, de uitbreiding van enkele jaren terug

Als lid van de jeugdraad en ondervoorzitter van het Parafonenkoor in Opdorp trek ik vol de kaart van de jeugd. Die jeugd moet kunnen blijven rekenen op de nodige ondersteuning vanuit de gemeente. Het veilig en duurzaam maken van jeugdinfrastructuur én extra ondersteuning bij een toegankelijk en inclusief aanbod vormt wat mij betreft de focus. Jael De Nil

Jeugdlokalen maken we veiliger, toegankelijker en energiezuiniger met infrastructuursubsidies.
De brandveiligheid van jeugdlokalen verhogen we door gratis rookmelders aan te bieden en een groepsaankoop ‘bewakingssysteem’ uit te schrijven. Er komt extra steun voor verenigingen die hun jeugdlokalen willen aanbieden voor jeugdtoerisme en we gaan op zoek naar de mogelijke uitbouw van een jeugdverblijfscentrum in de regio van het Bos.

In ruil voor werkingssubsidies stellen we samen met jeugdhuis BOBO, speelplein Spelemee, Jebke en andere jeugdbewegingen een beheersovereenkomst op met wederzijdse verwachtingen.

Met de uitrol van de Uitpas geven we jongeren in kansarme gezinnen de kans om met korting te genieten van het vrijetijdsaanbod. In ruil krijgen organisaties
met een inclusief aanbod extra steun.

We realiseren een moderne, grotere en veiligere kinderopvang te Opstal.

 

Lokale handelaars ondersteunen

Alison, Sylva en Els op shoppingtocht in het centrum

Als lokale onderneemster en secretaris van UNIZO ondervind ik dagelijks dat er in Buggenhout nog heel wat mogelijk is om van Buggenhout een echt ondernemingsvriendelijke gemeente te maken. Een sterk overleg tussen de gemeente en haar ondernemers is alvast een goed begin. Als ik daarbij kan helpen, graag. Carine Minnoye

We duiden een kernwinkelgebied aan in elke deelgemeente en voeren een premie in voor handelaars die hun handelszaak verplaatsen naar dit winkelhart. Nieuwe ondernemers belonen we met een starterspremie.

We voeren een leegstandsheffing in voor bewuste leegstand van handelspanden. We voorzien ook een premie voor pop-upwinkels en horeca in lege handelspanden.
Onder het motto ‘Koop Lokaal’, maken we eindelijk werk van een gemeentelijke cadeaubon.

Restaurants en cafés hadden het de laatste jaren niet makkelijk. Met een horecaplan willen we samen met hen bekijken hoe we de gemeentelijke horeca weer kunnen laten floreren.

Met de aanleg van randparkings en verkeerslussen, scheppen we de ruimte om ons winkelhart verkeersluwer en dus aantrekkelijker te maken om te winkelen.

N-VA kiest resoluut voor de uitbouw van een KMO-zone op de Alvatsite.

We organiseren een vast overleg tussen de gemeente en de middenstanders via de middenstandsraad en creëren een duidelijk aanspreekpunt vanuit de gemeente.

Een echte veiligheidscultuur

Als bezorgde burger wil ik mijn steentje bijdragen voor een veiliger Buggenhout. Voor N-VA is veiligheid namelijk geen zaak van politie en justitie alleen. Het gaat om een collectieve verantwoordelijkheid van burgers en overheid. Ga jij samen met ons de strijd aan tegen criminaliteit en overlast? Herman Meganck  

De huidige buurtinformatienetwerken (bins) erkennen en ondersteunen we. Waar wenselijk promoten we ook nieuwe netwerken.

Er wordt ingezet op extra camera’s op openbare plaatsen zodat de pakkans op criminele feiten (zoals sluikstorten) verhoogt.

We investeren in goede infrastructuur van onze veiligheidsdiensten, brandweer en Rode Kruis. De brandweer krijgt alle kansen om de nieuwe kazerne optimaal in te richten.
Goed contact tussen burgers en de wijkagenten wordt gepromoot.

Toeristen naar Buggenhout lokken

Middelpunt van Vlaanderen in Opdorp

Buggenhout heeft enkele mooie aantrekkelijke plaatsen zoals de Scheldedijk
en de Dries in Opdorp. Onze grootste troef is en blijft echter Buggenhoutbos. Helaas zijn de horeca en het vrijetijdsleven in het bos de laatste jaren sterk achteruit gegaan. De grootste prioriteit is dan ook om van dit bos opnieuw het uithangbord van onze gemeente te maken.
Jef Verhaegen

De toeristische dienst wordt versterkt en krijgt de taak om Buggenhout actief te promoten bij toeristen. We ontwikkelen ook een opleiding tot gemeentegids zodat we die aan bezoekers kunnen aanbieden.

Verschillende van onze troeven moeten aan elkaar gekoppeld worden onder de vorm van bv. verblijfsarrangementen met een fietstocht of culinaire wandelingen.
Ook moet meer een link gemaakt worden met ons erfgoed, zoals de boskapel.

Met de hulp van publieke of private partners bouwen we Buggenhoutbos uit tot een toeristisch en recreatief centrum. We herbekijken hiervoor de ruimtelijke indeling
van de Kasteelstraat.

Voor kampeertoeristen realiseren we enkele volwaardige staanplaatsen voor mobilhomes in de nabijheid van het bos en de aanwezige horeca.

Buggenhoutbos kan het sociale middelpunt van Vlaanderen worden door er verblijfsrecreatie te organiseren voor mensen met een beperking. Hiervoor kan worden samengewerkt met de lokale gezondheidssector en sociale voorzieningen.

Feestelijkheden

Wim Mommaers en dochter aan schietkraam

Ik geniet van de verschillende evenementen in onze gemeente. N-VA wil verenigingen zowel financieel als logistiek zoveel mogelijk ondersteunen om zelf evenementen uit te werken. Denk bijvoorbeeld aan het uitlenen van podiumstukken of tenten. Op die manier wordt de drempel om een activiteit op poten te zetten verder verlaagd en geeft u zelf vorm aan onze evenementen. Thomas De Coster

Bovenop de huidige zomeractiviteiten in het centrum (Zomerse Donderdagen) realiseren we ook een zomeractiviteit in Opstal en Briel. We zoeken ook naar geïnteresseerde organisatoren voor een winteractiviteit te Opdorp of centrum (zoals een kerstmarkt).

Dure, grootschalige evenementen zoals de Ronde van België zijn niet op maat van onze gemeente.

Lokaal talent moet extra kansen krijgen om zich te tonen op gemeentelijke activiteiten.
N-VA wil bij publieke evenementen extra aandacht voor mensen met een beperking.

Sociaal beleid

Als OCMW-raadslid en maatschappelijk assistente begrijp ik maar al te goed het belang van een sterk OCMW. We fungeren als laatste vangnet voor wie het nodig heeft en dat kunnen we doen door de huidige diensten de nodige slagkracht te geven. Karen Lauwers  

Het OCMW heeft een sterke trajectbegeleiding en N-VA wil hier extra op inzetten door te overleggen met de lokale middenstand voor de realisatie van stageplaatsen, door jobbeurzen, sollicitatietrainingen en vrijwillige gemeenschapsdienst te organiseren.

Ook de onthaalouders en de kinderopvang krijgen onze aandacht, we willen een actieplan opmaken om het beroep van de onthaalouder interessanter te maken en zo voldoende kinderopvang te kunnen aanbieden voor de Buggenhoutse gezinnen.

N-VA Buggenhout pleit voor de oprichting van een Huis van het Kind, wat staat voor meer samenwerking tussen diensten en organisaties die betrokken zijn op de gezinnen. Denk maar aan scholen, kinderopvanginitiatieven, de gemeente en OCMW-diensten, Kind en Gezin, het JAC (Jongeren Advies
Centrum) en dergelijke meer.

N-VA Buggenhout wil meer middelen voorzien voor de lopende projecten Sociale Kruidenier (mobiele winkel voor cliënten van het OCMW) en de Taalkom (lessen Nederlands voor anderstaligen).

Toegankelijke voet- en fietspaden die netjes worden onderhouden met voldoende zitbanken, groene accenten en ontmoetingsruimtes voor onderweg zijn eveneens belangrijke actieplannen voor een warme samenleving.

Ontwikkelingssamenwerking versterken

Jan Jacobs voor wereldwinkel

Als kapitein weet ik dat de wereld niet stopt bij Vlaanderen alleen. Ook in Buggenhout mogen we niet blind zijn voor de rest van de wereld. Als gemeente moeten we aandacht hebben voor fairtrade en lovenswaardige initiatieven die ontwikkelingssamenwerking onder de aandacht brengen verdienen lokale ondersteuning. Steven De Backer    

We waken over de doelstellingen van het label fairtradegemeente. Als gemeente geven we het goede voorbeeld en stimuleren we inwoners en bedrijven om fairtrade te blijven.

De subsidies aan de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) moet minstens voor de helft gebruikt worden als hefboomsubsidie. Hierbij moet de uiteindelijke steun voor ontwikkelingslanden een veelvoud vormen van de gemeentelijke subsidie.

Jaarlijks organiseren we minstens één activiteit via de GROS om ontwikkelingssamenwerking onder de aandacht te brengen van de bevolking.

Ouderenbeleid

Buggenhout moet een veilige warme thuis zijn, ook voor ouderen. De maatschappij vergrijst, maar we zijn nog lang niet uitgeblust. Met de N-VA maken we van de vergrijzing een positief verhaal en zetten we zolang mogelijk in op actief én in een veilige thuis ouder worden. Ginette Van der Plas

Het seniorenrestaurant willen we verder ontwikkelen tot een volwaardig sociaal restaurant met dagmenu - aan sociaal tarief - op basis van een maaltijdbezorgingsmenu. Een dergelijk restaurant zorgt voor een verscheidenheid aan bezoekers en is een middel tegen vereenzaming.

Senioren moeten geïnformeerd worden over vrijwilligerswerk en ontspanningsmogelijkheden zodat we hen optimaal actief laten ouder worden.

N-VA wil inzetten op het zo lang mogelijk thuis wonen via thuisdiensten, maaltijdbedeling en het sociaal restaurant.
Het woonzorgcentrum moet zich in de eerste plaats toeleggen op de personen met een hogere zorggraad. Tevens kan de gemeente ondersteuning bieden aan mensen met een beperking of met hogere zorgnoden bij gerichte aanpassingen van hun woning.

Integratie een verhaal van rechten en plichten

Net zoals veel Vlamingen vind ik dat we onze waarden en normen, zoals de gelijkheid tussen man en vrouw of het gebruik van het Nederlands, moeten verdedigen. Nieuwkomers moeten dan ook volop integreren en hun kans grijpen om te participeren in de buurt, op de arbeidsmarkt en in het verenigingsleven. Isabel De Decker

Spreek je geen Nederlands, dan is het moeilijk om onderwijs te volgen, om werk te vinden, kortom om mee te draaien en te integreren in de samenleving. Daarom is de inzet op Nederlands leren zeer belangrijk.
De vrijwilligerswerking ‘De Taalkom’ speelt hier voor Buggenhout een belangrijke rol in.

Als gastvrije gemeente leiden wij nieuwkomers actief naar het Buggenhouts verenigingsleven en helpen we hen integreren in onze buurt.
In ruil voor onze gemeentelijke inspanningen eist N-VA dat nieuwkomers zich schikken naar onze westerse waarden en normen.

Financieel gezonde gemeente

Als werknemer in het bankwezen ben ik blij dat we met N-VA de gemeentelijke schuldenlast sterk hebben doen dalen. Met onze financieel gezonde gemeente is er ruimte voor verantwoorde investeringen zonder nood aan extra belastingen. Tina D’heer

We hanteren een gemeentelijk schuldplafond van 1500 euro per inwoner om de schuld binnen de perken te houden. Private partners worden actief gezocht om samen
grote projecten te realiseren.

Een subsidioloog ondersteunt de gemeente bij het maximaal binnenhalen van subsidies.
De totale belastingdruk wordt niet verhoogd. De afvalbelasting integreren we in de algemene gemeentebelastingen.
Speculatieve leegstand wordt zwaarder belast. We vormen de drijfkrachtbelasting om tot een bedrijfsbelasting met transparante criteria.

Er komt een objectief, doordacht en transparant kader om subsidies toe te kennen.

Communicatie en burgerparticipatie

Vanuit N-VA zet ik mij volop in op goede communicatie en overleg met de burger via sociale media of met onze grote N-VA-enquête. Deze lijn willen we ook doortrekken in de gemeente. De tijd dat de politiek alles alleen besliste zonder de bevolking hierbij te betrekken, of laat staan te informeren, is voorbij. Jonas De Smedt

Burgers worden actief betrokken bij het beleid. Zo worden ze niet enkel op de hoogte gehouden van genomen beslissingen, maar moeten ze ook mee rond de
tafel gebracht worden bij de uitwerking van grote projecten of beslissingen met een impact op de buurt.

Via de nieuwe gemeentelijke website willen we burgers beter informeren over het gemeentelijke beleid, willen we het vrijetijdsaanbod beter promoten en ruimte laten voor voorstellen van burgers. Er moet beter worden ingezet op moderne communicatievormen om ook jongere generaties bij de gemeente te betrekken.

Gemeentelijke adviesraden moeten een belangrijke partner vormen in het uittekenen van het beleid.

Toegankelijk gemeentehuis

Als nieuwe inwoner wil ik, net zoals u, snel en op een toegankelijke manier terecht kunnen bij de gemeentelijke administratie. De fusie van de gemeente en het OCMW biedt heel wat kansen om de gemeente verder te moderniseren tot een verantwoordelijk, efficiënt en klantvriendelijk gemeentelijk bedrijf. Steven Goossens

Digitale dienstverlening maken we mogelijk via de nieuwe interactieve gemeentelijke website.

We gaan voor een snelle verwerking van dossiers door aanwervingen van bv. een jurist, een stedenbouwkundige en een medewerker sociaal beleid.
We kiezen voor openingsuren op maat van de burger.

We ontwikkelen een toekomstvisie voor Buggenhout tot 2030.

Modern en gedragen personeelsbeleid

Thomas, Alison, Wim en Sylva aan de balie van het ACC

Onze inwoners staan centraal en zijn de reden waarom wij het allemaal doen. Contact met de gemeentelijke administratie moet telkens opnieuw een aangenaam moment zijn. Dit kan alleen maar met zeer gemotiveerde gemeentelijke medewerkers. Daarom gaan wij voor een modern personeelsbeleid zodat alle personeelsleden zich betrokken voelen bij de uitvoering van het gemeentelijk beleidsplan. Als gemeenteraadsvoorzitter zal ik hier blijven op toezien. Jean-Pierre Willems

Buggenhout moet een aantrekkelijke werkgever zijn met een duidelijke loopbaanplanning en opleidingsmogelijkheden op maat.
Aanwervingen op basis van competenties en motivatie moeten we verder optimaliseren. Ambtenaren stellen zich neutraal op en zijn bijgevolg vrij van religieuze symbolen.

We gaan spaarzaam om met statutaire functies.
We vragen polyvalente inzetbaarheid van onze medewerkers. We promoten beweging en fietsgebruik bij het gemeentepersoneel.